MHI Sdn Bhd

Sukan

Piala Dunia FIFA Rusia 2018 Pasukan pilihan jadi tumpuan

 

      HANYA beberapa hari sahaja lagi kempen Piala Dunia FIFA Rusia 2018 akan menarik tirai pembukaan. Dan kempen kali ini memperlihatkan beberapa situasi potensi pasukan yang kerap dipersoalkan sama ada mereka mempunyai peluang menjulang kembali piala ‘raja’ bola sepak dunia kali ini. Sukar diramal, namun berikut adalah pasukan pilian yang telah dikenalpasti membuat kejutan pada kempen kali ini.

1.BRAZIL Pasukan yang berubah di bawah kepimpinan Tite. Brazil adalah negara pertama menempah slot mereka di Rusia 2018. Badinya dibelasah jerman pada 2018 (7-1) telah pun dibuang oleh beberapa persembahan cemerlang termasuk kemenangan terbaru 1-0 ke atas juara dunia di Berlin.

PEMAIN UTAMA: NEYMAR Terdapat beberapa persoalan yang timbul ketika pemain ini mengalami kecederaan yang menggugat kariernya di Paris Saint-Germain Februari lalu. Tetapi, Neymar yang kini berumur 26 tahun sudah pun menjaringkan 54 gol untuk Brazil dan menghampiri jumlah jaringan legenda Romaria, Ronaldo da Pele. Kemunculan semula pemain ini semasa menentang Croatia membuktikan pemain ini tetap berbisa di benteng hadapan Brazil dan perlu diawasi sepenuh masa!

Dapatkan akhbar Melaka Hari Ini untuk berita selanjutnya.